The Residents in Concert zaterdagmiddag 13 april in Amare

The Residents in Concert zaterdagmiddag 13 april in Amare 

Zaterdag 13 april, 15.30 uur geven alle 350 Residents leerlingen samen met het Residentie Orkest voor het eerst een concert in Amare. Het concert duurt ongeveer vijftig minuten en bestaat uit drie delen met tussendoor optredens van het duo Freek+Eric. Op het programma staan klassiek werk, wereldrepertoire, filmmuziek en kinderliedjes. 

The Residents is al meer dan twaalf jaar hét educatieve project van Residentie Orkest Den Haag. Leerlingen op basisscholen in de Haagse krachtwijken krijgen wekelijks muziekles op een instrument naar keuze en spelen gezamenlijk in het orkest van hun school. Regelmatig geven ze concerten, op school of in de wijk. Recent is dit project uitgebreid met The Residents Stadsorkest en The Residents Academy. In het Stadsorkest komen leerlingen uit heel Den Haag voor een wekelijkse repetitie bijeen in Theater De Vaillant. The Residents Academy is er voor leerlingen die na de basisschool verder willen spelen en voor leerlingen die meer willen en kunnen. De afgelopen jaren speelde het Stadsorkest samen met het Residentie Orkest tijdens het Prinsjesdagconcert en speelden alle leerorkesten samen met een koperensemble tijdens nieuwjaarsconcerten in cultuurankers in Den Haag. 

The Residents in Concert

Een leerorkest vanuit een symfonieorkest is bijzonder, uniek zelfs in Nederland. Voor de musici van het Residentie Orkest, maar vooral voor de leerlingen is het belangrijk verbinding te zoeken en te ervaren. Samen met professionele musici op een groot podium en voor een volle zaal muziek maken is voor de leerlingen een onvergetelijke ervaring die ze de rest van hun leven meedragen. Het concert op zaterdag 13 april in Amare wordt dan ook een bijzondere gebeurtenis. Tijdens het concert spelen de gevorderde leerlingen terwijl de beginnende leerlingen zingen. Op het programma staan klassiek werk, wereldrepertoire, filmmuziek en kinderliedjes. Het concert bestaat uit drie blokken met tussendoor korte optredens van het duo Freek+Eric en kleinere ensembles van The Residents. De finale wordt uitgevoerd door alle 350 leerlingen en het Residentie Orkest olv Leonard Evers. 

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Instagram, YouTube

Datum:
13 april 2024
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0