Thuismuseum #103 - Mariniersmuseum: dit Rotterdamse museum onderzoekt wat iemand een held maakt

Thuismuseum #103 - Mariniersmuseum: dit Rotterdamse museum onderzoekt wat iemand een held maakt 

Wat doe je als een museum zó leuk is dat je er gewoon nog een keertje wil gaan kijken? Dan ga je gewoon een tweede keer, natuurlijk. Jip is namens thuismuseum voor de tweede keer in het Mariniersmuseum. In het eerste deel werd een groot deel van de vaste collectie belicht, vandaag neemt ze jullie mee naar de nieuwe tentoonstelling. Want, zo vraagt het museum zich af, wat maakt iemand een held?

De zorgmedewerkers, Spiderman, Alexander de Grote. Er zijn genoeg mensen die we helden noemen. In de gelijknamige tentoonstelling onderzoekt het museum welke kanshebbers worden gezien als held en of dat nou altijd zo terecht is. Sommige dragen namelijk een donkere geschiedenis met zich mee.

Uitagenda Rotterdam nodigde ons uit, en nieuwsgierig dat we zijn, konden we daar geen nee tegen zeggen!

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl/mariniersmuseum

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, weer open –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.mariniersmuseum.nl/nl/

Datum:
15 juni 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0