Thuismuseum #106 - Hash Marihuana & Hemp Museum: waar wiet wel niet allemaal goed voor is

Thuismuseum #106 - Hash Marihuana & Hemp Museum: waar wiet wel niet allemaal goed voor is

In de geschiedenis stond deze drug bekend als de groene duivel, werd het gelinkt aan jazz en kreeg het een discriminerend randje. Nu wordt hennep ook gebruikt voor hele andere zaken zoals een duurzame vervanging voor plastic en blijkt het helemaal zo'n slecht kruid nog niet.

Jermaine neemt je mee in de wonderlijke wereld van wiet in het Hash Museum in (uiteraard) Amsterdam. Als jonge jongen is hij natuurlijk ook wel eens in aanraking gekomen met het groene kruid, maar in dit museum leer je veel meer over wiet dan alleen de bekende werking. Zo maakt Jermaine kennis met wat wiet nou allemaal is, waar het vandaan komt, de wereldwijde rituelen en de toepassingen van hennep. Wij zijn vooral ook erg benieuwd naar een Hempuccino(?!) Are you ready to get high?

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl/hash-museum

-- thuismuseum | kijken, kijken, weer open –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van my daily shot of culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://hashmuseum.com/nl/

Datum:
15 juli 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0