Thuismuseum #109 - Frans Hals Museum: Wie krijgen er een plekje aan jouw tafel?

Thuismuseum #109 - Frans Hals Museum: Wie krijgen er een plekje aan jouw tafel? 

🎨 Jennifer is in het Frans Hals Museum in Haarlem! Twee locaties, twee thema’s. Locatie Hof met de vaste collectie, hier zijn voor het eerst in 30 jaar alle schuttersstukken van Frans Hals samen te bewonderen. Hij is er wereldberoemd mee geworden, en terecht!

♀️ Maar wie schittert er op deze werken in afwezigheid? Er is geen vrouw te zien... In locatie Hal wordt daar eens kritisch naar gekeken. Wat is de rol van vrouwen in de kunst? Onderbelicht? Aandacht voor vrouwen (van kleur) in de expositie ‘Who is she?’, want in veel gevallen weten we niet eens wie de vrouwen op de kunstwerken zijn...

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: https://www.thuismuseum.nl/frans-hals...

-- thuismuseum | kijken, kijken, weer open –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van my daily shot of culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: https://www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.franshalsmuseum.nl/nl/

Datum:
13 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0