Thuismuseum #11 - Zuiderzeemuseum: een reis door de tijd met leugenbankjes, grote gapers en poepdozen

Denk je bij een museum alleen maar aan schilderijen aan de muur? Dan ben je duidelijk nog nooit in het Zuiderzeemuseum geweest! In het buitenmuseum (of eerder het dorp) staan 140(!) historische gebouwen en samen vertellen ze je het verhaal van het Zuiderzee gebied. Roos & Hannah, de dorpsvertellers die het zijn, laten je de weg zien!  

✊ Help mee en doneer via: https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/pag...

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen --

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet ons als cultuurvloggers en cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom, moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (t)huis.

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een virtuele tour. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op gepaste 2 meter afstand).

Hoe helpt dit de musea?

In plaats van een toegangsticket voor een fysiek museumbezoek, kan jij een donatie doen voor jouw online bezoek. Geen toegangsticket, toch het museum gesteund. Kijken, kijken. Kaartje kopen!

✊ Help ons mee: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.zuiderzeemuseum.nl/

Datum:
12 april 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0