Thuismuseum #111 - Scheepvaartmuseum: De zwalkende zeegezichten van Willem Junior en Senior

Thuismuseum #111 - Scheepvaartmuseum: De zwalkende zeegezichten van Willem Junior en Senior 

🌊 De expositie die Het Scheepvaartmuseum al-tijd al heeft willen maken is eindelijk een feit! Wat begon met de aankoop van de eerste schilderijen bij de oprichting van het museum meer dan 100 jaar geleden is uitgegroeid tot 1200 vierkante meter aan topstukken van Willem van de Velde de Jonge en de Oude. En Jelle mocht er naartoe! Met de boot! (niet echt met de boot..)

🇳🇱 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Waar de vader waanzinnig gedetailleerde pentekeningen maakte, maakte de zoon olieverfschilderijen waar je het kruit van de kanonnen bijna kan ruiken. Niet voor niets het meest toonaangevende zeeschildersduo van de 17e eeuw.. Maar wat zien we bij hun latere werken? Zijn ze overgelopen naar de Engelsen? Dat riekt naar opportunisme… Ach, ook wel weer een leuk nieuw perspectief natuurlijk!

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: https://www.thuismuseum.nl/scheepvaar...

-- thuismuseum | kijken, kijken, weer open –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van my daily shot of culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: https://www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl  

https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

Datum:
1 oktober 2021 / 27 maart 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0