Thuismuseum #115 - Museum Helmond: van Kunsthal tot Kasteel Kantelen

Thuismuseum #115 - Museum Helmond: van Kunsthal tot Kasteel Kantelen

📷Van Kasteelschatten van toen tot kunstschatten van nu, een dubbeldikke aflevering van Thuismuseum! Jelle bezoekt Museum Helmond, in de locatie Kunsthal Helmond is een prachtige expositie van fotograaf Alec Soth.

Intieme en poetische platen uit zijn bekendste fotoseries. Van de expo met de titel 'There is always something to find', is geen woord gelogen.

🏰Om de hoek bij de Kunsthal staat Kasteel Helmond, een kasteel uit sprookjes! Slotgracht? Check! Jonkvrouw..?

Dit kasteel werd begin vorige eeuw nog 'gewoon' bewoond! De tentoonstelling hier vertelt het verhaal van een van de laatste meisjes die hier opgroeide, freule Emelie Wesselman van Helmond. Hoe dat leven er uit zag? Dat zie je in de video!

🍿Benieuwd wat er nu in de museum te zien is? https://www.thuismuseum.nl/museumhelmond -- thuismuseum. Kan je ook niet kiezen uit al die gave tentoonstellingen? Blijf lekker zitten (voor nu dan), laat de vloggers het voorwerk doen en breng het museum bij jou (thuis).

Hoe doen we dat?

In korte video's nemen wij (de cultuurvloggers van my daily shot of culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuige verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. Zo zijn de musea bereikbaar voor iedereen. 

Hoe helpt dit de musea? 

Gelukkig, de musea zijn open! Dat richten ze allen in op hun eigen tempo en - zo kunnen we onsvoorstellen - jij ook! Steun het museum daarom met een online of offline museumbezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 

🍿Ontdek mee: https://www.thuismuseum.nl
🤳Instagram: https:www.instagram.com/thuismuseum.nl  

Datum:
3 februari 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0