Thuismuseum #13 - Centraal Museum Utrecht: iconische werken uit alle velden komen hier samen

Jip verkent de hele hoekjes, gangen, wenteltrappen en natuurlijk iconische kunstwerken van het Centraal Museum in Utrecht. Dit museum is het oudste stedelijke museum van Nederland en hoewel dit misschien een stadse indruk geeft.. is het juist een museum vol met internationaal befaamde werken en een ontzettend diverse collectie.

Waar mag je aan denken? Dé stoel van Gerrit Rietveld, schilderwerken van Marlene Dumas of een jurk die onze koningin nog aan heeft gehad!

✊ Help mee en doneer via: https://www.centraalmuseum.nl/nl/over...

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet ons als cultuurvloggers en cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom, moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (t)huis.

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een virtuele tour. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op gepaste 2 meter afstand).

Hoe helpt dit de musea?

In plaats van een toegangsticket voor een fysiek museumbezoek, kan jij een donatie doen voor jouw online bezoek. Geen toegangsticket, toch het museum gesteund. Kijken, kijken. Kaartje kopen!

✊ Help ons mee: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.centraalmuseum.nl/nl

Datum:
15 april 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0