Thuismuseum #66 - Via Appia walk : de Romeinse snelweg vol ruïnes, graftombes en toeristen

Weinig snelwegen zijn zo bekend als de Via Appia. Deze antieke, Romeinse snelweg liep van Rome naar Brindisi en moest de Romeinen zo rap mogelijk vervoeren. Wie deze weg vandaag de dag bewandelt ziet onder meer ruïnes, graftombes en een heleboel toeristen. Tja, er is een hoop veranderd...

Wie deze weg vandaag de dag bewandelt ziet onder meer ruïnes, graftombes en een heleboel toeristen. Tja, er is een hoop veranderd... En die verandering, vangt kunstenaar en onderzoeker Krien Clevis in de tentoonstelling Via Appia Revisited.

✊ Help ons mee en leer meer via: www.thuismuseum.nl/via-appia

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen --

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://allardpierson.nl/verwacht/via-appia-revisited/

Datum:
14 juli 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0