Thuismuseum #70 - Internationaal Klompenmuseum: in dit museum gaat een (houten) wereld voor je open

Klompen, daar weten we als Nederlanders natuurlijk alles van, toch? Nou, dat dacht Jelle ook... totdat hij voor het eerst voet zette in het Internationaal Klompenmuseum te Drenthe, waar een (houten) wereld voor hem openging. Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederland nog steeds 13 klompenmakers zijn?

De klassieke, Amsterdamse klomp - die aan de sleutelhanger van menig toerist hangt - is natuurlijk het meest bekende voorbeeld, maar er zijn er nog zoveel meer! Leer alles over HOUT couture.

✊ Help mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl/klompenmuseum

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen --

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://klompenmuseum.nl/

Datum:
28 juli 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0