Thuismuseum #78 - Nationaal Militair Museum: ontdek de oorlog in al zijn grootse en donkere facetten

Van een bombastische collectie gevuld met kanonnen, gevechtsvliegtuigen en tanks, tot verhalen over hoe destructief oorlog kan zijn. In het Nationaal Militair Museum vind je het allebei. Genoeg te lezen, horen en vooral zien.

Het dak van de hangar waar het museum in huist, is maar liefst drie voetbalvelden groot. Niet gek dus, dat het museum een collectie bezit waar je u tegen zegt. Jelle reist af naar Soesterberg om in een straaljagervaart een tipje van de sluier van het museum op te lichten. En geloof ons: dat smaakt naar meer.

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl  

https://www.nmm.nl/

Datum:
10 september 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0