Thuismuseum #8 - Museum Prinsenhof Delft: Jip krijgt zilverkoorts in de nieuwe tentoonstelling

Jip heeft de zilverkoorts gekregen na haar bezoek aan Museum Prinsenhof Delft! De tentoonstelling heet 'Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800' en de naam zegt het al: hier kun je alle topstukken van het Delftse zilver bewonderen.

Ruim twee eeuwen lang was Delft de place to be op het gebied van zilveren schalen, bekers, bestek, kannen en kruiken. Jip neemt je mee langs een aantal topstukken, vertelt je waarom Delft één van de belangrijkste steden was op gebied van zilver en legt uit wat Willem van Oranje te maken heeft met het Delftse zilver.

Correctie: Jip spreekt in de video over 'de druivenplukkers in de vitrine'. Echter gaat het hier om twee figuren met Afrikaanse hoofdtooien uit 1623, toegeschreven aan Adriaen Claesz de Grebber.

✊ Help ons mee en doneer via: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet ons als cultuurvloggers en cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom, moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (t)huis.

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een virtuele tour. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op gepaste 2 meter afstand).

Hoe helpt dit de musea?

In plaats van een toegangsticket voor een fysiek museumbezoek, kan jij een donatie doen voor jouw online bezoek. Geen toegangsticket, toch het museum gesteund. Kijken, kijken. Kaartje kopen!

✊ Help ons mee: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl ---  

https://prinsenhof-delft.nl/

Datum:
27 maart 2020 / 23 augustus 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0