Thuismuseum #84 - Het Nieuwe Instituut: Een metaal dat je drinkt voor je gezondheid?! Dat is Lithium!

Jelle bezoekt vandaag een kuuroord! Mocht je denken dat we tegenwoordig beautyvloggers zijn geworden.. think again! In het Nieuwe Instituut in Rotterdam leren we alles over lithium. Dit metaal ken je misschien wel van onze batterijen, zoals die in je telefoon. Maar wist je ook dat dit in de jaren 80 al gedronken werd voor een fysieke en mentale gezondheid? Een bezoek aan dit museum voelt als een warm bad, vol relevante kennis dan wel.

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl/het-nieuwe-instituut

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://hetnieuweinstituut.nl/

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0