Thuismuseum #89 - Museum Van Loon: het museum aan de hand van de vrouwelijke hoofdrolspelers

Bij de ingang van Museum Van Loon mag dan wel de naam van schilder en oud-bewoner Ferdinand Bol staan, Jip weet dat zijn vrouw Anna van Erckel eigenlijk meer aandeel had in het feit dat het stel het prachtige Amsterdamse pand bewoonde. Daarom doet Jip in deze vlog iets bijzonders. Ze vertelt de geschiedenis niet aan de hand van de mannen, zoals vaak gebeurt, maar ze gaat de vrouwen langs. En dat levert bijzondere verhalen op!

#herstory

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl  

https://www.museumvanloon.nl/

Datum:
29 december 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0