Thuismuseum #90 - Het Europees Parlement: hier zie je niet alleen de meest bekende politici, ook grootse kunst

Jip had nooit van haar leven gedacht dat ze híer naar binnen zou mogen. Waar thuismuseum wel niet goed voor is… Jip neemt jullie namelijk mee het Europees Parlement in. In dit gebouw kom je niet alleen de meest bekende politici uit de Europese Unie tegen, ook kunst hangt hier rijkelijk rond.

In het Europees Parlement hangen namelijk ruim 500 kunstwerken. Een verzameling die onder meer te danken is aan Simone Veil, de eerste president van het Europees Parlement. Zij maakte zich hard voor de kunst en het is dan ook dankzij haar dat Jip tijdens haar rondleiding meer dan genoeg te vertellen heeft over al het bijzondere wat er hangt en staat.

✊ Meer info via: www.thuismuseum.nl/europeesparlement

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl 

https://www.europarl.europa.eu/portal/nl

Datum:
26 januari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0