Thuismuseum #94 - Fries Museum: een fashion statement maak je al eeuwen met borduursels

Thuismuseum #94 - Fries Museum: een fashion statement maak je al eeuwen met borduursels 

“Fantastisch”, “Ik kijk mijn ogen uit” en “Wat een vakmanschap”. Dit is zomaar een greep uit de vele lovende woorden die Jip uitroept tijdens haar bezoek aan het Fries Museum. Geheel in stijl - met haar geborduurde vest aan - bezoekt ze daar de tentoonstelling Haute Bordure.  

Wat ontdekt ze daar? Nou, dat ‘haute bordure’, is dus best duur! Het is natuurlijk niet voor niets dat ons koningshuis groot fan is. Van koningin Wilhelmina tot koningin Máxima; Jip gaat alle pareltjes van Nederlandse makers én dragers langs en dat levert bijzondere ontdekkingen op.

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: www.thuismuseum.nl/haute-bordure
💛 Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij.

Oeps, anders dan Jip dacht is Claes Iversen is geboren in Denemarken, wel woont hij al heel lang in Nederland. Weer wat geleerd. ;)

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.friesmuseum.nl/

Datum:
31 maart 2021 / 18 juli 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0