Toentoer – verdieping in geschiedenis en cultuur

Toentoer biedt historisch verdiepende groepsreizen voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van verdieping en vakantie. De reizen van ToenToer bieden een verdieping in de geschiedenis en cultuur van het te bereizen land of gebied.

Toentoer: “ Aan elke reis is een cultuurhistorisch en actueel thema opgehangen en het reisprogramma wordt vanuit dit thema in elkaar gezet, zo zal de reis bijzondere en onontdekte plaatsen aandoen en buiten de klassieke toeristische paden treden. Wij gaan samen met u op zoek naar de ‘historische sensatie’.”

Voorbereidende colleges

Door middel van deskundige begeleiding, uitgebreide kennisverschaffing en een zorgeloos verblijf wordt de reiservaring gemaximaliseerd, aldus Toentoer. “Daartoe zal elke reis worden begeleid door ten minste één inhoudelijke reisleider en één logistieke reisleider.”  

Elke reis zal wordt voorafgegaan door een aantal voorbereidende colleges. Afhankelijk van de duur van de reis is dat tussen de 2 en 4 colleges. De colleges zullen gegeven worden door verschillende deskundigen, academici en experts die gespecialiseerd zijn in de te behandelen onderwerpen. Vooraf stuurt de organisatie ook een handboek en/of syllabus met relevante en actuele artikelen en informatie opsturen. “Zo kunt u naast de colleges zelf bepalen in welke mate u zich wilt voorbereiden op de reis.”

Mini-colleges gedurende de reis

De reis wordt inhoudelijk begeleid door een academisch expert op gebied van de cultuur en geschiedenis van het gebied, die ook de taal spreekt. “Zodoende worden de reizigers tijdens de reis goed begeleid, krijgen zij rondleidingen en mini-colleges op locatie en is er gedurende de hele reis de mogelijkheid om vragen te stellen over het gebied en diens geschiedenis en cultuur. In het reisprogramma zal overigens ook elke dag ruimte worden gereserveerd voor een reflexief- en discussiemoment. Onder begeleiding van de reisleiding zullen dan terugkerende onderwerpen worden besproken en is er ruimte voor de klanten om hun ervaringen te delen.”

Toentoer voorziet in aangename overnachtingen en aangenaam vervoer op locatie. “Wij proberen zoveel mogelijk overnachtingen te boeken bij kleine, unieke hotels en homestays. Op deze manier willen wij zoveel mogelijk de plaatselijke economie stimuleren en u de kans geven contact te leggen met de plaatselijke bevolking.”

http://www.toentoer.nl/

 

 

Datum:
1 april 2018 / 31 december 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0