Trendsetter Daily Paper in Catwalk Club theateravonden 24 en 25 februari | Nieuwe Kerk Amsterdam

Trendsetter Daily Paper in Catwalk Club theateravonden 24 en 25 februari | Nieuwe Kerk Amsterdam 

Na de zinderende Catwalk Club-avonden over mode-iconen Fong-Leng en Frank Govers volgen op donderdag 24 en vrijdag 25 februari zonder lockdown beperkingen de volgende, over het trendsettende kledingmerk Daily Paper (2012 – nu). 

In 2022 is het tien jaar geleden dat Abderrahmane Trabsini, Hussein Suleiman en Jefferson Osei het kledingmerk Daily Paper begonnen. In die tien jaar is er veel veranderd, niet alleen voor Daily Paper maar ook voor Nederlandse (streetwear)merken in het algemeen. De Catwalk Club volgt Abderrahmane. 

Acteur Karim El Guennouni kruipt in zijn huid. Hij neemt je mee langs zijn hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tien jaar, schetst en passant een tijdsbeeld en kijkt vooruit naar wat er nog gaat komen. Een reis vol lef, ondernemerschap, community, dromen die uitkomen en natuurlijk leermomenten. Van ontwerpen tekenen als kleine jongen in de slaapkamer van je ouderlijk huis, naar design director en co-founder zijn van je eigen, wereldwijd verkopende merk met flagshipstores in Amsterdam, Londen en New York. 

Karim El Guennouni

Karim El Guennouni is een allround acteur die zowel drama als komedie goed beheerst. Hij voltooide zijn 4-jarige opleiding aan de theaterschool DNA in Amsterdam, waar hij zich toelegde op Method acting, Le coq, Laban, Comedia del arte en het Japanse Noh en Butoh theater. Hij trad op in meer dan 50 theaterproducties. Sinds 2004 is Karim actief als schrijver, acteur en regisseur voor zijn eigen theaterproductie huis ‘De Varkensfabriek’. In 2009 schreef en speelde hij in zijn eigen televisieproductie ‘Harrirah’ die begeleid en geregisseerd werd door Kees Prins en door de VPRO werd uitgezonden. Vanaf 2016 begint Karim aan een nieuwe uitdaging: Het lesgeven in camera acteren, karakter bouwen en transformatie. 

Catwalk Club 

De Catwalk Club, een nieuwe serie theatrale monologen over mode, nachtleven en identiteit, is dit najaar de avondprogrammering bij de tentoonstelling MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk. John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! presenteren persoonlijke verhalen van vier mode iconen uit verschillende tijdperken: Fong Leng, Frank Govers, Abderrahmane Trabsini van Daily Paper en Marlies Dekkers, gespeeld door respectievelijk Bo Bojoh, Vastert van Aardenne, Karim El Guennouni en Dewi Reijs. Dans: Junadry Leocaria. Met diverse thema’s en uitingen van identiteit, die je in de beslotenheid van een nachtclub veilig kan tonen, zonder geridiculiseerd of lastig gevallen te worden. Vandaar de setting van de voorstellingen in clubs die spraakmakend waren in die tijd: Richter, Paradiso, Bitterzoet en RoXy. De regie is in handen van John Leerdam. Tickets zijn beschikbaar via nieuwekerk.nl

Speellijst Catwalk Club in De Nieuwe Kerk 

Data

Icoon

Spel

Teksten

24, 25 februari 2022

Daily Paper

Setting: Bitterzoet ’10s

Karim El Guennouni

Ayden Carlo

 

23, 24 maart 2022

Marlies Dekkers

Setting: RoXy 90’s

Dewi Reijs

Gershwin Bonevacia

  

Dresscode

Het publiek krijgt voor de clubavonden een dresscode mee om de clubsfeer en de periode extra kracht bij te zetten. Ze worden geprikkeld om creatief en uniek te zijn en dat uit te dragen via hun kleding. De voorstellingen zijn daarmee niet alleen prachtige en ontroerende verhalen maar ook events die het publiek zullen inspireren om daarna het leven te vieren in De Nieuwe Kerk die op dat moment een dansvloer wordt met verschillende dj’s. 

MAISON AMSTERDAM

Tot en met 3 april 2022 is De Nieuwe Kerk ’s lands grootste modehuis: MAISON AMSTERDAM. De stad, de mode, de vrijheid. De tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur. MAISON AMSTERDAM gaat op zoek naar het Amsterdamse in het modebeeld van deze vrijzinnige en creatieve stad, de stad waar alles kan. Het is de eerste grote modetentoonstelling met de stad Amsterdam als kern. Een initiatief van De Nieuwe Kerk en het Amsterdam Museum. 

https://www.nieuwekerk.nl/

Datum:
24 februari 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0