Twee tentoonstellingen van Harry de Winter

Twee tentoonstellingen van Harry de Winter

Harry de Winter is naast televisieproducent ook kunstenaar. Na jaren in het verborgene aan prints en diorama's gewerkt te hebben, treedt hij binnenkort met maar liefst twee tentoonstellingen naar buiten. 

Op donderdag 22 september opent in galerie Weisbard de expositie ‘Out of the Box’ van Harry de Winter (1949). Te zien zijn diorama’s, in diverse maten, prints en life sizebeelden. De Winters kunst – geïnspireerd door Pop Art en Arte Povera, balanceert tussen collage en sculpturen, maar feitelijk zijn het assemblages; samengestelde werken met materialen die De Winter gevonden heeft op rommelmarkten, in brocantes of op straat (of strand).

Tussen ernst en boosheid

Je kunt zijn in kastjes en kasten gestolde ideeën noodzakelijk noemen en geëngageerd, maar De Winter laat ook ruimte voor terloopsheid. De keuzes uit zijn werk die gemaakt zijn voor deze expositie variëren: ze bewegen tussen ernst en boosheid, soms afgelost door bovenwindse vrolijkheid. Het ene werk zet je aan het denken, het andere werkt direct op je lachspieren. 

Tijdens SCOPE Miami Beach 2019 exposeerde De Winter diorama’s in samenwerking met galerie Vriend van Bavink. Ook op Bonaire was zijn werk te zien, maar nog nooit in volle glorie in Nederland.

Een zekere haast 

Er is, zou je kunnen zeggen, sprake van een zekere haast. Hoe dat precies zit komt tijdens de expositie vast en zeker aan de orde. Let wel, deze show staat slechts vier dagen in Weisbard en reist daarna door naar (De Beurs van Berlage in) Amsterdam. 

Opbrengsten uit verkoop kunstwerken gaan naar kankeronderzoek. 

Donderdag 22 september om 17 uur: opening. 
Vrijdag 23 tot en met zondag 25 september: 12.00 tot 18.00 uur.

Beurs van Berlage

Op donderdag 29 september opent de expositie ‘Out of the Box’ vervolgens in de Beurs van Berlage. De tentoonstelling is vrij te bezoeken van 30 sept t/m 02 okt van 12 – 18u. 

Donderdag 29 september om 17 uur: opening. 
Vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober: 12.00 tot 18.00 uur. 
Gratis toegang. 

Galerie Weisbard

(Karl Weisbardstraat 176 Rotterdam) 
Van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september
van 12.00 tot 18.00 uur. 

Beurs van Berlage

(Damrak 243 Amsterdam)
Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober
van 12.00 tot 18.00 uur. 

www.dewinter.amsterdam
https://weisbard.nl/
https://beursvanberlage.com/nl/

Datum:
22 september 2022 / 2 oktober 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0