Voorstelling boek 'Zingende torens. Vlaamse beiaarden in beeld'.

Fotograaf Andreas Dill en schrijver-beiaardier Luc Rombouts werkten de afgelopen twee jaar samen aan een boek dat de verborgen wereld van de beiaard opent voor het grote publiek. In 'Zingende torens' worden 15 prominente Vlaamse toreninstrumenten geportretteerd, waarbij de schitterende foto's van Andreas Dill de hoofdrol spelen. De heldere teksten illustreren en verklaren de afbeeldingen.

Dankzij dit boek wordt een uniek stuk Vlaams muzikaal erfgoed dat 'boven de hoofden hangt' zeer tastbaar. De kijker / lezer ruikt de sfeer van de schemerduistere klokkentorens en hij hoort de rinkelende klokkenmuziek doorheen dit vernieuwende boek.

Een inleiding van 25 pagina's vertelt verleden en heden van het beiaardleven in Vlaanderen en twee bijalgen bevatten alle gegevens van de 87 Vlaamse beiaarden: gewicht, aantal klokken, speelmomenten, openingsuren van torens enz. 

 Het boek is tweetalig Nederlands/Engels, wat het ook een aantrekkelijk hebbeding maakt voor de toerist die verbaasd naar Vlaanderens torenmuziek luistert. 

 Boekvoorstelling in het Museum Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen op maandag 3 juli om 18.15u (gevolgd door het openingsconcert van het beiaardseizoen om 20 u). Inschrijven via pers@wpg.be

 

Datum:
3 juli 2017
Points of interest:
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1