Water: van alle getijden | Markiezenhof

Water: van alle getijden | Markiezenhof

Nederlanders zijn waterlanders. Geen ander element ligt zo na aan de Nederlandse culturele identiteit. Water verbindt en scheidt, voedt en bedreigt, vormt en onderscheidt ons. Het water is vriend én vijand, inspiratiebron en uitdaging tegelijk.

Al deze facetten waren vertegenwoordigd in de tentoonstelling Koele Wateren, schatten uit het Rijks. Doordat de musea tijdens de coronapandemie lange tijd gesloten waren, was de tentoonstelling in het Markiezenhof maar drie weken te zien. Koele Wateren was  te zien in Museum Gouda.

Duikdoeken

Onze versie van Koele Wateren was aangevuld met veel objecten uit de eigen collectie en met mooie bruiklenen van musea en kunstenaars. Om je toch nog een indruk te geven van onze versie van Koele Wateren is besloten om deze toevoeging te verlengen en te laten zien in de nieuwe tentoonstelling: Water. Van alle getijden. Uiteraard met een aanvulling: maar liefst veertien duikdoeken uit de serie Oosterscheldezwemmen van Monique van den Hout, kunstenaar/fotograaf uit Tholen. De schilderijen van het Rijksmuseum zijn nog als reproductie te zien en door middel van QR-codes is de audiotour met een smartphone te beluisteren.

Oosterschelde

Sinds Monique van den Hout op Tholen woont, zwemt zij het jaar rond in de Oosterschelde. Door het maken van foto’s wordt zij zich nog meer bewust van de schoonheid en de immense stilte van dit waterlandschap. Als vanzelf groeide het project uit tot een strook van wel 25 meter aan polaroidfoto's! Bewonder de schoonheid in een selectie uitvergrotingen die als duikdoeken centraal staan in deze tentoonstelling.

Oosterscheldezwemmen

Oosterschelde,
|iedere week mijn lege zwemplek,
bij weer en geen weer,
zomer en winter,
jaar in jaar uit.

Fotowedstrijd

De fotowedstrijd (gekoppeld aan Koele Wateren) is verlengd! De Brabantse Wal is dé plek voor natuurliefhebbers en is daarom uitermate geschikt voor deze fotowedstrijd. Met als thema water daagt het museum professionele- en amateurfotografen uit om de fraaiste foto te maken in deze regio.

Meedoen? Klik hier voor alle informatie.

https://www.markiezenhof.nl/

Datum:
5 juni 2021 / 29 augustus 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0