Wout Berger op Photo31

Wout Berger op Photo31

Gast in de 43e aflevering op 15 februari 2023 is fotograaf Wout Berger. Als landschapsfotograaf heeft hij sterk uiteenlopende wegen bewandeld. Hij werd begin jaren ’90 bekend met het boek ‘Giflandschap’.

Hij fotografeerde daarvoor landschappen van het soort waarin  je als stedeling de drukte zou willen ontvluchten.  Alle romantiek ten spijt zijn alle foto’s gemaakt op zwaar vervuilde locaties. In de jaren ‘10 van deze eeuw bezocht Berger de locaties opnieuw om te kijken of de problemen opgelost waren. Dat leverde ‘Giflandschap Revisited’ op. Lang niet al zijn projecten zijn maatschappelijk geëngageerd. Het boek ‘Like Birds’ laat de wereld zien vanuit het gezichtspunt van een vogel. Hij maakte een project rond het steeds veranderende uitzicht uit zijn zolderraam, en fotografeerde landschappen zonder horizon. In een aantal projecten spelen details de hoofdrol. Het observeren van het landschap staat centraal. Ieder nieuw project laat een verfrissend nieuwe kijk zien.

Wout Berger wordt geïnterviewd door Pieter van Leeuwen. Pieter is kort na de opnamen helaas onverwacht overleden. In overleg met zijn nabestaanden en Wout Berger zelf, heeft het team van Photo31 besloten het interview wel uit te zenden. Het is ook een eerbetoon aan Pieter, die wij hebben leren kennen als een geweldig aimabele collega met een fenomenale kennis van de fotografie. De live chat is bij deze uitzending niet opengesteld.

Interview: Pieter van Leeuwen
programmering: Pieter van Leeuwen
techniek: Carel Brugman, Barend Houtsmuller
montage: Carel Brugman
promotie: Anna Witkowska, Astrid Verhoef
Sponsor ons: https://photo31.nl/steun-photo31/

Photo31 is een platform voor fotografie. Wij organiseren events, webinars, colleges, netwerkgelegenheden en meer. Photo31: Voor professionals, beeldmaker- en beeldgenieters.

www.photo31.nl

Datum:
28 maart 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0