Zangers gezocht voor nieuwe theaterproductie met Loes Luca

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren presenteren het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Kwekers in de kunst de nieuwe community opera: Vrouw Houtebeen. Een moderne odyssee waarin de vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden.  Voor het speciale projectkoor zoekt Kwekers in de Kunst zangers. 

Iedereen is welkom, ook zonder ervaring. Op donderdag avond 9 mei tussen 20.00 en 22.00 uur zal de nieuwe muziektheaterproductie worden gepresenteerd, wordt het artistieke team voorgesteld en kun je uitproberen of het wat voor je is. Nog geheel vrijblijvend natuurlijk!  Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl. De kosten voor deelname bedragen € 99,-. De Ooievaarspas biedt 50% korting. 

Over Vrouw Houtebeen

Ael houdt haar man het liefste bij zich, dat hij niet meer steeds de zee op gaat. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil op zee. Ze hakken de knoop door, gaan de mannen zoeken en bevrouwen het schip. Een schijnbaar luchtige klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Co-productie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest
Regie: Vincent van den Elshout
Libretto: Gijsje Kooter
Muzikale leiding: Kwekers in de kunst
Spel & zang: Loes Luca, Dook van Dijck, Theaterkoor Dario Fo, projectkoor Vrouw Houtebeen

Vrouw Houtebeen

5 t/m 11 september 2019

Locatie: Zuiderstrandtheater

www.zuiderstrandtheater.nl

www.kwekersindekunst.nl

Datum:
5 september 2019 / 11 september 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0