10E EDITIE KUNSTBEURS ART IN REDLIGHT

ART IN REDLIGHT VERBINDT PASSIE EN PUBLIEK

De 10e editie van Art in Redlight vindt in 2014 van 27 tot en met 30 december weer plaats in de Beurs van Berlage. Op deze prachtige locatie verbindt Art in Redlight met deze jubileumeditie passie en publiek. Met alle ruimte voor beeldende kunst, fotografie, video, lichtinstallaties, design, muziek, dans en debat. In totaal presenteert Art in Redlight tijdens dit multidisciplinaire kunstfestival meer dan 150 eigenzinnige en talentvolle kunstenaars.

‘HIPSTE ARTS FESTIVAL VAM AMSTERDAM’

Op het ‘hipste Arts festival van Amsterdam’, zoals Art in Redlight vorig jaar in de Uitkrant werd genoemd, is eind 2014 weer veel te zien en te beleven. Vier dagen lang kunnen kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten en uitdagen op dit dynamische cross-over kunstfestival. Art in Redlight verwacht dit jaar rond de 11.000 nationale en internationale bezoekers.

 

DE KUNSTENAAR ALS CREATIEF MIDDELPUNT

Art in Redlight is een onafhankelijk en Amsterdams kunstfestival waarbij de kunstenaar centraal staat. Dat was in 2005 het uitgangspunt voor Art in Redlight in de Oude Kerk midden in het Redlight District. Nu bij de 10e editie van Art in Redlight is de kunstenaar nog steeds het creatief middelpunt voor alle Activiteiten. De visie van Art in Redlight is dat kunstenaars van hun werk moeten kunnen leven. Met deze jaarlijkse kunstbeurs ondersteunt, promoot en verbindt Art in Redlight de kunstenaars van nu direct met kunstliefhebbers en verzamelaars. Om zo, zonder winstoogmerk, de positie van kunstenaars te verbeteren. Dat geeft Art in Redlight een unieke en noodzakelijke plek in de Nederlandse kunstwereld.

 

EEN KUNSTBEURS MET NEUS VOOR TALENT

Art in Redlight is een kweekvijver van talent. Met trots zien wij dat talenten uit de afgelopen jaren zoals Jan Hoek, Eva Spierenburg, Brian Coutinho, Papa Adema, Katerina Belkina, Midas Zwaan, Rotganzen, Marjan van Aubel, Harm Weistra, Airco Caravan, Meiya Lin, Marcel Pinas, Gijs van Bon inmiddels naam en faam hebben gemaakt. Zit het grote nieuwe talent tussen de kunstenaars van 2014? Van 27 tot en met 30 december kan iedereen zelf de Dumas of Van Gogh van morgen ontdekken in de Beurs van Berlage. Zie de complete lijst kunstenaars op Artinredlight.com/artists.

ART IN REDLIGHT – 10TH INDEPENDENT ART FAIR

• 150 Kunstenaars

• 20 Up-and-coming galeries

• Podia voor muziek, dans en performances

• Video mapping op de noordzijde van de Beurs van Berlage
   i.s.m. Amsterdam Light Festival

Locatie:Beurs van Berlage, Damrak 243,  1012 ZH Amsterdam
Data: 27 tot en met 30 december 2014
Openingstijden: dagelijks 11.00 tot 19.00 uur
Pers- en VIP preview: 23 december, 17:00 - 20:00 uur
Feestelijke opening: 27 december, 17:00 - 21:00 uur
Entree: € 10,- (Kinderen tot 12 jaar gratis)

Partners en sponsoren:  AFK Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Amsterdam Light Festival, I amsterdam , de Pit, Amsterdam Tangoweek, art’otel amsterdam, Nieuwint & Van Beek, Beurs van Berlage, WeTransfer.

Tags

Reageren