Een nieuwe muzikale compositie voor de Peace, Justice and Security Foundation in Den Haag

In de zomer van 2015, kreeg componist, kunstenaar en schrijver Dario Poli bericht van Florence Olara van The Hague Justice Portal. Ze stelde zich aan hem voor en vroeg hem of hij geïnteresseerd was in het schrijven van een nieuwe muzikale compositie voor de Peace, Justice and Security Foundation.

Dario Poli was onder de indruk van haar professionele aanpak. Het maakte een goede indruk en er ontstond al snel een vriendschappelijke band. Ze vertelde hem dat de Foundation een aantal evenementen en activiteiten ging organiseren om het bewustzijn over vrede, veiligheid en rechtvaardigheid te vergroten in alle leeftijds- en  bevolkingsgroepen.

Een origineel lied

Nadat Dario Poli de details gehoord had van het plan en hij zich realiseerde dat het een behoorlijk ambitieus plan was, nam hij de uitdaging aan. Florence Olara vroeg of het nieuwe lied aan het publiek zou kunnen worden gepresenteerd op een van de evenementen van de Foundation ergens in de toekomst. Ze schreef: “Daarom schrijf ik u om u uit te nodigen een origineel lied te schrijven dat de essentie van Den Haag vangt als stad van vrede, recht en veiligheid dat tegemoet komt aan de behoefte om vrede, recht en veiligheid op een uniforme manier te laten gelden voor iedereen, wereldwijd.” 

Ze regelde dat Dario Poli aanwezig kon zijn op de 70e verjaardag van de oprichting van de VN in het Vredespaleis in Den Haag. Daar werd hij voorgesteld aan ambtenaren en belangrijke personen en luisterde hij naar talrijke toespraken.

Opname faciliteiten Engeland

Omdat het zo’n belangrijke opdracht was, besloot Poli om voor dit speciale gala evenement, de beste professionals die hij kende in te schakelen om het nieuwe lied te gaan maken. Hij begon met de melodie en ging vervolgens experimenteren met tekst. Voor de teksten nodigde hij de getalenteerde Schotse muzikant David Mairs uit, co-auteur, samen met Poli van ‘Amsterdam the Musical’. Mairs was zijn favoriete tekstschrijver. Nadat Mairs de melodie gehoord had, schreef hij een schitterende tekst met de titel ‘Ever Changing World’, die de geest van de melodie en de inspiratie van de Foundation prachtig vormgeeft.   

Op dat moment besloot Poli dat het nieuwe lied van de Foundation een ander niveau van muzikale expressie vereiste. De Engelse stemmen konden het best verwerkt worden in Engeland met zijn uitstekende opname faciliteiten. Hij nam contact op met zijn oude vriend, de gerenommeerde Britse dirigent David Redston. Redston heeft een lange en roemrijke carrière in de muziek gehad als componist, arrangeur en dirigent van belangrijke werken. Poli werkte al met hem samen in de jaren zeventig, met Redston in de rol van dirigent en Poli in de rol van muzikaal leider en arrangeur. Daarna gingen hun carrières verschillende richtingen op, totdat zij verenigd werden bij ‘Diana - de Musical’ in de jaren negentig.

Toen hij door Poli werd benaderd om mee te werken aan het project voor de Peace, Justice and Security Foundation, sprong Redston er onmiddellijk op in. Redston was een voor de hand liggende keus, met zijn grote ervaring en theatrale flair. En voor Redston telde ook dat hij  weer kon samenwerken met zijn oude vriend. David Redston: “Toen ik het lied voor het eerst hoorde, wist ik dat ik er aan mee wilde doen. Het is zo’n inspirerend en verheffend stuk muziek. We voelden dat dit echt de waarden en de aspiraties van het Gala weergaf.” 

Amsterdam de Musical

Toen hij vernam dat de Foundation ook op zoek was naar een origineel schilderij nam hij contact op met twee van de creatiefste talenten van Andalusië: Mugge Fischer uit Denemarken en Ose del Sol, een Spaanse schilder uit Marbella. Ze zijn gezamenlijk eigenaar van Grupo Artenovum, een zeer gewaardeerd design bedrijf. Mugge Fischer nam contact op met Florence Olara en snel waren zij het eens over de productie van een schilderij en een CD hoes voor het lied ‘Ever Changing World’ als het lied ook voor het publiek uitgebracht wordt. 

Zij schreven: “Al vele jaren hebben we nauw samengewerkt met Dario Poli aan vele projecten, het meest recent ‘Amsterdam de Musical’. De wereld beweegt en verandert continu, en dat geldt ook voor ons. We zijn zó  blij gevraagd te zijn voor een nieuw project met Dario. En deze keer voor iets waar we allemaal van dromen: Vrede, Recht en Veiligheid. Dus toen we benaderd werden door Florence Olara van de Peace, Justice and Security Foundation, die ons vroeg om mee te doen aan het project voor ons vakgebied – Kunst, zeiden we na ongeveer een seconde … “Ja, Beste Florence … natuurlijk doen we dat.” Dus op dit moment zijn we bezig met een schilderij. Het wordt een prachtig kunstwerk, voor een belangrijke zaak waaraan we trots zijn om mee te mogen doen … vrede, recht en veiligheid in een wereld die steeds verandert.” Mugge & Ose. 

Openingsgala

Dario Poli, David Mairs, David en Joe Redston, Mugge Fischer en Ose del Sol kijken nu uit naar het moment dat zij in de prachtige stad Den Haag zullen zijn en het resultaat van hun creatieve activiteiten kunnen aanbieden aan een speciaal publiek dat Florence Olara en haar toegewijde team hebben uitgenodigd voor het openingsgala. Zij hopen dat hiermee de zaak van Vrede, Recht en Veiligheid zal worden gesteund en dat de Foundation zijn ambities, om de wereld tot een betere plek te maken, nog beter kan realiseren.

 

Korte biografische informatie

Florence Olara is voorzitter van de Peace, Justice and Security Foundation en de strategische directeur van The Hague Justice Portal;

Dario Poli is componist, schrijver en kunstenaar;

David Mairs is een ervaren Schotse muzikant, performer en songwriter, die werkzaam is geweest in het genre van de populaire muziek met beroemde bands als The Searchers, The Easy Beats, The Tremeloes, Love Affair, Edison Lighthouse en nog veel meer. Hij heeft samengewerkt met de componist Dario Poli bij tal van projecten waaronder de Marbella campagne;

David Redston heeft een lange en roemrijke carrière in de muziek gehad. Hij werkte non-stop als componist, arrangeur en dirigent. Hij heeft gewerkt aan speelfilms zoals ‘Rambo: First Blood’ met de legendarische Jerry Goldsmith, en ‘Priest of Love’ met Sir Ian McKellen. Hij dirigeerde het London Symphony Orchestra in de Abbey Road Studios en hij werkte mee aan het illustere Royal Tournament. In het theater heeft David meegewerkt aan talloze musicals in het West End en daarbuiten, met grootheden als Michael Ball, Michael Crawford, Elaine Paige, de opkomede ster Laura Michelle Kelly en nog velen meer;

Mugge Fischer uit Denemarken en Ose del Sol, een Spaanse schilder uit Marbella, zijn de gezamenlijke eigenaren van Grupo Artenovum, een zeer gewaardeerd designbedrijf in Marbella en bekend vanwege hun succesvolle ‘Donna’s del Mundo’ kunstserie.

http://www.peaceandjusticefoundation.net/

 

Reageren