Expositie: “Verschil mag er zijn” in ’t Oude Raadhuis-Beek en Donk

Expositie: “Verschil mag er zijn” in ’t Oude Raadhuis-Beek en Donk

van Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)

 

Op zaterdag 6 juni 2015 om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie KuBra presenteert: “Verschil mag er zijn”, voorafgegaan door de verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis.

 

De dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm, woonachtig in Sint Oedenrode, zal de expositie openen met een aantal gedichten. In zijn gedichten komen ernst, liefde, de natuur en humor aan de orde.

 

Zes Brabantse kunstenaars tonen hun werk Harry van Berlo, Bets van Boxel, Paula Groote Versteegen,  Tineke Kleij-van den Boomen, Kitty Tijbosch en Truus de Wijs.

 

We zien de kunstenaars die gefascineerd zijn door de schoonheid van het dagelijkse leven. Bij deze expositie zien we hoe het leven van alledag zich aan hen voordoet en door hen op zijn of haar unieke manier ervaren en uitgedrukt wordt.

Op de expositie zijn verschillende soorten werken te zien welke gemaakt zijn met allerlei soorten materialen zoals bijvoorbeeld aquarel, olieverf en acryl gemengd met zand en verwerkt op doek. Hierin zien we techniek en vakmanschap op hoog niveau. Dat geldt zeker ook voor de prachtige beelden welke gemaakt zijn door middel van casting, fusion, keramiek met gesmeed ijzer en/of bamboe en afbeeldingen welke gemaakt zijn met tiffany glaskunst.

Er is veel kleurrijk werk met een sterke positieve uitstraling te zien waarin op allerlei manieren de wereld van deze kunstenaars is uitgebeeld.

 

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk. Expositie loopt van 6 juni tot en met 28 juni 2015 en is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door onze kunstenaars. Toegang gratis. U bent van harte welkom.

 

 

De kunstenaars

 

Harry van Berlo (’s-Hertogenbosch);  tekent, schildert, aquarelleert. Rode draad in Harry’s oeuvre is het landschap, het landschappelijke.

 

Bets van Boxel (Waspik);Op dit moment schildert Bets in een realistische stijl. Ze volgt sinds 2012 cursus bij kunstschilder Peter van den Borne die bekend is om zijn moderne realistische schilderijen. In deze stijl schildert ze voornamelijk stillevens en portretten.

 

Paula Groote-Versteegen (Nederwetten); Bets maakt eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden.

 

Tineke Kleij-van den Boomen (getogen in Beek en Donk, woonachtig in Sint Oedenrode); Tineke’s schilderijen ontstaan uit wat zij onbewust hoort, voelt en aangereikt krijgt vanuit de leegte en de stilte in haar hart.

 

Kitty Tijbosch (Lieshout); Kitty schildert intuïtief. Vanuit een gedachteloze sluimerstand komen de werken tot stand. Zij weerspiegelen haarzelf. Het is een optelsom van alles wat er in het leven voorbij komt; haar gedachten, emoties, dromen en herinneringen. 

 

Truus de Wijs (Eindhoven); Truus haalt haar inspiratie voornamelijk uit de natuur, vooral uit vogels en vissen. Zij houdt er van om verschillende vormen samen te brengen tot een nieuw beeld.

 

Stichting KuBra

Vanaf 6 september 2014 is de Galerie van Stichting KuBra gevestigd in de Schilderstraat 17a te ’s-Hertogenbosch. Dit pand is een pand waar al 20 jaar grafiekatelier Kurtface en Galerie Ietsmooisaandemuur.nl waren gevestigd. Het pand is aangepast en de vernieuwde opzet werd op 6 september 2014 gepresenteerd als een nieuw samenwerkingsverband.

’t Oude Raadhuis

Heuvelplein 8

5741 JK Beek en Donk      

Stichting KuBra:

Website:               www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl 

E-mail:                   info@stichtingkubra.nl

Secretariaat          wilma@stichtingkubra.nl

Telefoon               06-38895119 (Wilma de Turck)

Opening                                zaterdag 6 juni 2015 om 16.00 uur

Openingstijden:  6 juni t/m 28 juni 2015, zaterdag en zondag 14.00 - 17.00 uur

Reageren