Zorgeconomie - Industrieel Beleid van de toekomst

Nano4Health

Op 6 maart 2014 werd de kick-off gegeven van het Nano4Health project. Dit Europese project heeft als doel om een transnationaal leerplatform op te richten dat nano-electronische en bio-technologische clusters ondersteund en stimuleert in het domein van de zorg. De belangrijkste doelstelling van dit project dus om opkomende industrieën op het gebied van toepassingen in de gepersonaliseerde gezondhedszorg te ondersteunen. Dit vooral op het kruispunt van nano- en biotechnologieën door het opzetten en implementeren van een transnationaal ‘open leren’ en interactieve omgeving.

De partners in dit project zijn het Contactpunt Zorgeconomie Agentschap Ondernemen, Flanders Bio, DSP Valley en Flanders DC.

KEA

daarnaast werd ook de aftrap gegeven van het KEA-project. KEA begeleidt (pre-) starters in de zorgeconomie intensief van idee-fase tot aan de lancering. De doelstelling hierbij is om aan het einde van het project een aantal concrete en succesvolle start-ups te hebben in de zorgeconomie.

Iedereen die dus een idee heeft dat over innovatie in de zorg gaat is welkom:

  • Zorgprofessionals (artsen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, apothekers, …) met zin voor vernieuwing en uitdaging;
  • Ondernemers die het potentieel van de zorgsector inzien;
  • Overheidsorganisaties en andere organisaties met een innoverend idee in de zorg; 
  • Kenniscentra op zoek naar valorisatie van hun onderzoek of idee;

Voor dit project hebben Flanders Business School, Janssen Pharmaceutica en het Contactpunt Zorgeconomie Agentschap Ondernemen de handen in elkaar geslagen.

Tags

Reageren