2021 Année Napoléon | 2021 het Jaar van Napoleon

2021 Année Napoléon | 2021 het Jaar van Napoleon 

Tentoonstelling in de Grande Halle de la Villette als onderdeel van de tweehonderdste verjaardag van de dood van Napoleon.   

Napoleon Bonaparte, zowel bewonderd als controversieel, is een complexe figuur wiens leven schommelt tussen heldendom en tragedie, overwinning en nederlaag, moderne vooruitgang en regressieve maatregelen. 

Opkomst en neergang 

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van zijn dood, bieden het Rmn - Grand Palais, La Villette en Re Re / Adonis een spectaculaire tentoonstelling met een echt portret van een fascinerend personage dat het huidige Frankrijk heeft gevormd. Als we Napoleon kennen, kunnen we de wereld van vandaag begrijpen. Van de opkomst tot de neergang van het keizerlijke avontuur, laat de tentoonstelling in negen secties deze cruciale periode herleven, van sleutelmomenten in de Franse geschiedenis tot het intieme en romantische leven van de keizer. 

Meer dan 150 originele stukken 

De bijzonder genereuze deelname van het Musée de l'Armée, het Musée national du château de Fontainebleau, het Musée du Louvre, het Musée national des châteaux de Malmaison en Bois-Préau, de Mobilier national, de Fondation Napoléon en de uitzonderlijke bijdrage van het museum National Paleis van Versailles en Trianon hebben meer dan 150 originele stukken samengebracht, die nu voor het eerst in deze combinatie te zien zijn. Meesterwerken gemaakt onder het keizerrijk, uitzonderlijke objecten die toebehoorden aan Napoleon en hedendaagse creaties volgen elkaar op in een chronologische in een educatieve reis. 

Slavernij 

Uitgebreide reconstructies en talrijke digitale apparaten bieden bezoekers een echte onderdompeling in het hart van deze beslissende momenten in de geschiedenis van Frankrijk. Een deel van de tentoonstelling, ontworpen in samenwerking met de Stichting tot Herinnering aan Slavernij, is gewijd aan de onderwerpen van het koloniale beleid van Napoleon en het herstel van de slavernij.

https://expo-napoleon.fr/
https://bit.ly/3tetBY0

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0