Nationale Museumweek Gouda

De Nationale Museumweek is het vervolg op het populaire Museumweekend en vindt plaats van 18 tot en met 26 april. In Gouda worden, naast de huidige tentoonstellingen ‘Uitgelezen’, ‘Plateelbakkerij Ivora’ en ‘Van Michel tot Israels’ een aantal activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag 18 april kunnen de bezoekers tussen 14.00 en 16.30 uur met hun favoriete historische held op de foto. Historische figuren uit de vaderlandse en Goudse geschiedenis zullen aanwezig zijn om door fotografe Saskia Serlé in het Ruim op de foto te gaan. Onder andere Erasmus, Coornhert, de gebroeders Crabeth, Willem van Oranje, Piet Hein en Jacoba van Beieren zijn aanwezig.

De dag daarop wordt de BAS (Business Art Service) grafiekprijs uitgereikt om drie uur ’s middags. Op dinsdag 21 maart wordt, wederom ’s middags, een rondleiding gegeven, getiteld ‘Genot van het lezen’. Deze rondleiding zal starten om twee uur.

Op de afsluitende dag van de Museumweek speelt Fairy Queen. Fairy Queen is een muziekgroep van Kunstpuntgouda. Onder leiding van docent Leo Heijdra spelen zij zondag 26 april in de Gasthuiskapel Ierse volksmuziek. Het concert zal starten om half vier.

De entreekosten voor het museum bedragen 8 euro. Bezitters van de Museumjaarkaart bezoeken het museum gratis. De activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de rondleiding. Voor deze activiteit wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1