30-jarig jubileum SEA LIFE Scheveningen

30-jarig jubileum SEA LIFE Scheveningen

Tijdens de feestelijke viering van het 30-jarig jubileum werden bezoekers ontvangen door als zeepaardjes verklede dames, wat voor een vrolijke noot zorgde.

Pascal van Wersch, de general manager van SEA LIFE Scheveningen, hield de eerste speech. Daarin vertelde hij dat het oorspronkelijke idee was om SEA LIFE Scheveningen op de Pier te bouwen. En wat is er in de afgelopen 30 jaren veranderd? De nadruk ligt steeds meer op het behoud van de natuur, zeeën en oceanen en het belang ervan.

SeaScan app

Ook wordt vandaag de SeaScan app gelanceerd. Met deze interactieve app kunnen tijdens het bezoek vissen worden gescand waarbij de app vervolgens algemene informatie geeft over de vis en het gebied waar deze voorkomt.

Birgit Muller, hoofd marketing, vertelt dat Scheveningen de eerste was die SEA LIFE op het vasteland oprichtte. Sea Life is een onderdeel van de Engelse Merlin Entertainments Group.

Dit bedrijf heeft inmiddels 140 attracties in 24 landen, waaronder 50 SEA LIFE’s. In totaal zijn er 180.000 dieren. De zorg voor dieren en zee is belangrijk. Daarom zijn er lespakketten voor kinderen over de betekenis van de zee, ook voor de toekomst.

Gefascineerd door aquaria

Vervolgens komt Edwin Bovendeur, senior aquarist, aan het woord. Van jongs af aan is hij al gefascineerd door aquaria en zo’n 20 jaar geleden ondernam hij als tiener de 4 uur durende reis vanuit Zeeland met het openbaar vervoer om SEA LIFE Scheveningen te kunnen bezoeken. Hij was blij verrast over het feit dat de aquaria van boven open waren. Dat had hij ervoor niet eerder gezien. En helemaal enthousiast werd hij van de onderwatertunnel waarin ook diverse haaiensoorten zwemmen. 

Geniet in deze clip ook van de roggen, diverse vissoorten en haaien die er rondzwemmen.

https://www.visitsealife.com/scheveningen/
https://haagsedingen.nl/

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0