Amsterdam EXPO herdenkt Titanic

In het weekend van 11 tot en met 13 april 2014 herdenkt Amsterdam EXPO de gezonken RMS Titanic tijdens het Titanic Memorial Weekend. Amsterdam EXPO organiseert het Titanic Memorial Weekend in het kader van de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition, die daar tot 11 mei te zien is.

EXPO College
In de nacht van 14 op 15 april 2014 is het exact 102 jaar geleden dat de ‘onzinkbare’ RMS Titanic zonk. Het Titanic Memorial Weekend zal dus voorafgaand aan deze bijzondere datum plaatsvinden. Het herdenkingsweekend start vrijdagavond met een EXPO College door hoogleraar maritieme geschiedenis en erfgoed Prof Dr.Joost Schokkenbroek. In de afgelopen decennia ondergingen vele schepen hetzelfde lot, maar de ramp met de Titanic lijkt echter sterker dan veel andere scheepsrampen in ons collectief geheugen te staan. Schokkenbroek is verbonden aan Het Scheepsvaartmuseum Amsterdam en de VU en hij zal tijdens het EXPO College ingaan op de vraag ‘Is de Titanic-ramp een incident of een sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?’

Op de foto in ´Titanic-stijl'
Naast het EXPO College zal de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition te bezoeken zijn waarin ook de film Titanic uitgezonden zal worden. De film komt echt tot leven in deze bijzondere setting. Bezoekers kunnen tevens het hele weekend genieten van een high tea alsof men zich in de eerste klas van het schip bevindt en de hele familie kan op de foto in Titanic-stijl voor de Grand Staircase.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 2