App historisch Noord Holland is vernieuwd

De Street Museum NL app is vernieuwd. De app die het Noord Hollands toen naar het nu van je smartphone brengt, bevat meer afbeeldingen. Ook geeeft deze toeristische informatie over historische plekken.

Wel eens benieuwd geweest tijdens een het winkelen hoe de winkelstraat er vroeger uit heeft gezien? De app van Oneindig Noord Holland biedt uitkomst. Richt de camera van je smartphone op de plek en deze toont oude foto's, ansichtkaarten en schilderijen die normaal alleen in archieven en musea zijn te zien. De ruim 1200 afbeeldingen zijn afkomstig uit onder andere het Amsterdam museum, Noord Hollands Archief Alkmaar en Zaans Museum.

De app biedt ook toeristische informatie, over waar VVV's, restaurants en fietsverhuur te vinden zijn. Een Google Maps-kaart toont bovendien waar in de buurt nog meer historische plekken zijn. Een wandeling door de stad of een fietstocht wordt zo een interactieve belevenis.

De Street Museum NL app is een initiatief van Stichting Oneindig Noord Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland en Het Prins Bernhard Cultuurfonds. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Android Market.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0