Den Haag – See you in The Hague

See you in the Hague is een meerjarig programma met voorstellingen, performances, festivals, ontwerpstudio’s en debatten rond het thema Den Haag als de Stad van Vrede, Recht en Veiligheid. Het Haagse kunst - en architectuurcentrum Stroom ontwikkelde het programma met enige partners.

De titel verwijst zowel naar de stad zelf als ver daarbuiten. De promotieleus voor de Haagse citymarketing luidt namelijk eveneens See you in The Hague. En ook de Palestijnen schreeuwden de Israelische grenssoldaten dreigend toe ‘See you in The Hague’. The Hague /Den Haag blijkt in de wereld zowel gevoelens van hoop en vrijheid op te roepen, als van angst en conflict.  

See You in The Hague ging van start op 7 september 2013 met de opening van de tentoonstelling Double Centre van de Nederlandse kunstenaar Charles van Otterdijk bij Stroom in Den Haag. Op 20 oktober 2013 wordt het beeld Scaffold van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant in het centrum van de Internationale Zone van Den Haag geïnstalleerd. Dat gebeurt aan de President Kennedylaan tegenover het Museon.

In de bibliotheek en de etalage van Stroom is vanaf 7 september de kleine presentatie Den Haag Wereldhoofdtad te zien, over de plannen om in 1905 in de nabijheid van Den Haag een ‘Wereldhoofdstad van het Internationalisme’ te stichten.

Op 29 september geeft Marco Scotini een lezing over The Disobedience Archive.

In 2014 is de opening van de tentoonstelling Architecture of Peace.

In de komende maanden worden de details over de komende tentoonstellingen, lezingen etc. bekend gemaakt.

De tentoonstellingen en lezingen zijn vrij te bezoeken.

 

 

Het project wordt uitgevoerd met diverse partners, onder meer Amnesty International, het Haags Historisch Museum, het Van Abbemuseum en  het International Criminal Court.

 

 

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0