Dinosaurus in de Kalverstraat

De dinosaurussen en andere zeldzame fossielen zijn vanaf dinsdag te zien in een pop-up store in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel is een initiatief van Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars van uiteenlopende objecten.

Blikvanger is een grote pterosaurus, een vliegende dinosaurus, met een vleugelspanwijdte van 5 meter. Het is de enige pterosaurus die momenteel te koop is. Verwacht wordt dat naast vermogende verzamelaars ook musea gaan meebieden. De richtprijs is 150.000 euro. Een ander zeldzaam fossiel is een Mosasaurus, die 70 miljoen jaar geleden ook in Nederland leefde en een dinosaurusei. Alle getoonde objecten worden geveild in de eerste Natural History veiling. 

Waar: Het betreft een tijdelijke winkel in de Kalverstraat 101, Amsterdam (iets voorbij het Spui, richting Dam).

Catawiki

Met 100.000 gebruikers en 1,5 miljoen bezoekers per maand is Catawiki 's werelds grootste catalogus en veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks houdt Catawiki online veilingen van zeldzame verzamelobjecten zoals stripboeken, postzegels, munten, wijn, speelgoed, boeken en kunst. De site is eind 2008 gelanceerd. Sindsdien zijn aan de catalogus 2 miljoen verzamelobjecten toegevoegd in meer dan 70 rubrieken. Verzamelaars en handelaren kunnen op het Catawiki platform ook een eigen shop starten. Er worden al ruim 5 miljoen verzamelobjecten aangeboden door verkopers uit de hele wereld.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0