Geboortehuis Johan Cruijff mogelijk museum

Woningcorporatie Ymere wilde het eerst verkopen maar trok het plan terug. Nu wordt het voormalige woonhuis van Johan Cruijff in Betondorp waarschijnlijk een museum. 

‘We willen vanuit onze maatschappelijke functie graag dat het pand een goeie bestemming krijgt,’ zegt woordvoerder van Ymere Ilse Desain. De corporatie is in gesprek met verschillende partijen. Welke dat zijn wil Desain nog niet zeggen. Het gaat om ‘mensen uit de sportwereld.’

Ajax 

Ajax werd al als speler genoemd in eerdere berichtgeving op de site geschiedenis24.nl. Teammanager van Ajax David Endt is enthousiast: ‘Begin juni gaat de directie in overleg. Ik heb er een goed gevoel over. Over de eventuele ware invulling van het pand is slechts individueel gedacht. Eer het zover is, zal er nog heel wat water onder de Amstelbruggen doorstromen.’  Zeker is dat Ajax en Cruijff er een rol in zullen spelen. 

Groentewinkel

Cruijff bewoonde het huis aan de Akkerstraat 32 in Betondorp vanaf zijn geboorte in 1947 tot aan de dood van zijn vader in 1959. Het huis heeft grote ramen, wat wijst op de voormalige functie als winkelpand. Zijn ouders runden er een groentezaak.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0