'Gezellig': Streekmuseum Krimpenerwaard viert zestigste verjaardag met bordspel

Streekmuseum Krimpenerwaard bestaat zestig jaar én opent een nieuwe tentoonstelling onder de noemer 'Gezellig'. Reden dus voor een feestje! Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde het museum samen met if then is now en Ars Longa een bordspel voor jong en oud, gesitueerd in de Krimpenerwaard.

Het spel stimuleert spelers om historische plekken in de Krimpenerwaard te verkennen en zich onder te dompelen in de geschiedenis van de streek. In lijn met de tentoonstelling 'Gezellig' is het een moderne versie van het familiespel Ganzenbord, dat ouderwets offline gespeeld kan worden, maar ook online op de if then is now-website.

Win je eigen bordspel

Bezoekers van het museum kunnen het bordspel 'verdienen' door het zelf met behulp van hun smartphone te spelen. Bij acht voorwerpen in het museum zijn QR-codes geplaatst. Wanneer je deze activeert, verschijnt een if then is now-pagina met meer informatie en de bijbehorende vraag. De vragen en objecten in het museum verwijzen naar bijzondere locaties in de Krimpenerwaard. Met acht correcte antwoorden win je een eigen kopie van het bordspel.

Diegenen die nog meer willen weten kunnen op fietstocht langs de historische plekken, waar ze via hun smartphone informatie ontvangen over de geschiedenis van iedere locatie. Natuurlijk zijn alle verhalen ook na te lezen op if then is now (kijk tussen de koppelingen aan de rechterkant van deze pagina voor een voorproefje).

'Gezellig'

De donkere dagen in aanloop naar de Kerst zijn voor veel gezinnen aanleiding de spelletjeskast te openen. Naast het spelen van het nieuwe Krimpenerwaard-bordspel kunnen bezoekers in de tentoonstelling 'Gezellig' ook allerhande oude bordspellen bewonderen, uit de collectie van Jan Anderson.

De tentoonstelling loopt van 30 november 2013 tot en met 5 april 2014.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0