Gezocht: stressbestendige kasteelheer en vrouwe

Ruim 400 mensen hebben gereageerd op de vacature van kasteelheer en vrouwe op Slot Loevestein. Het toekomstige beheerderskoppel moet permanent beschikbaar zijn.

Het Slot zoekt al sinds maart nieuwe beheerders.  Het vorige echtpaar stopte ermee omdat het zelf een hotel/restaurant wilde beginnen. Aanvankelijk was er weinig belangstelling voor de functie. Media-aandacht zorgde onlangs voor een heuse run op de vacature. De voorkeur gaat uit naar een gastvrij en stressbestendig stel.

Druk, druk, druk

Want wie hoopt op een rustig baantje bij het Slot, komt bedrogen uit. Overdag is er werk aan de winkel in het bed and breakfast en aan onderhoud van het kasteel. ‘s Avonds en ‘s nachts moet er toezicht zijn in geval van calamiteiten.'s Winters kan het er wel erg rustig zijn.

De nieuwe kasteelheer/vrouwe moet behalve gastvrij en stressbestendig, in het bezit zijn van een diploma bedrijfshulpverlening en bestand zijn tegen tegen flexibele werktijden. Bovendien moeten ze  bereid zijn  om op korte termijn te verhuizen.

Slot Loevestein

Het kasteel igt ten noordwesten van het dorp Poederoijen, gemeente Zaltbommel in het land tussen Maas en Waal. Ridder Dirc Loef van Horne gaf in 1357 opdracht tot de bouw van het kasteel. Hij woonde er en ondernam hiervandaan rooftochten. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog kwam het kasteel twee keer in bezit van de Spanjaarden maar werd steeds terugveroverd. In bezit van de staat deed het kasteel dienst als gevangenis. De bekendste gevangene Hugo de Groot ontvluchtte het kasteel in een boekenkist. Het fort maakte deel uit van de Oude en de latere Nieuwe Hollandse Waterlinie.  Van 1925 tot 1986 werd het complex gerestaureerd; momenteel doet het dienst als rijksmuseum en heeft het de status van rijksmonument.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0