Gloednieuw Fries Museum

De kunstwereld krimpt onder bezuinigingen. Zoniet in Leeuwarden. Daar opent in september dankzij een legaat van 18 miljoen een compleet nieuw museum de deuren. Het Fries Museum vertelt het ferhaal fan fryslân in de meest brede zin. 

Typisch Fries

Het robuuste en toch lichte gebouw van architect Hubert Jan Henket presenteert typisch Friese iconen als De Elfstedentocht, Mata Hari en 16de-eeuwse vrijheidsstrijder Grutte Pier. Maar ook werk van Friese en (inter)nationale kunstenaars en slow design van ontwerpers als Claudy Jongstra en Christien Meindertsma maken deel uit van het tentoonstellingsprogramma.

Midden in de stad

Het museum staat middenin de stad. Klanten van de vrijdagmarkt lopen met hun appels zo door het museum naar de parkeergarage. Ook de winkel is voor iedereen toegankelijk, net als Thús, het nieuwe café. Het Fries Museum heeft bovendien gezelschap van het Leeuwarder filmhuis.

Het museum opent op 13 september haar deuren. Vanaf deze datum is ook de tentoonstelling Horizonnen te zien met modern en hedendaags werk van onder meer Gerrit Benner, Robert Zandvliet en Gerhard Richter (t/m 5 januari 2014).

adres fries museum          
wilhelminaplein 92
postbus 1239
8900 ce  leeuwarden
t   +31 (0)58 255 55 00 www.friesmuseum.nl     

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0