In naam van Napoleon

Op 31 maart en 1 april opent Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven het seizoen met een napoleontisch evenement. “In naam van Napoleon” neemt de bezoekers mee naar de 19e eeuw. Het is voor het eerst dat HOME verder kijkt dan de prehistorie en middeleeuwen, een ontwikkeling die in de toekomst verder doorgevoerd zal worden. Dit openingsevenement is tevens de aftrap van het project Marcus & Mo.

Onrust in Gennep

De inwoners van het dorp Gennep is ter ore gekomen dat Napoleon Bonaparte, na een maandenlange verbanning, weer voet heeft gezet in Frankrijk. In het dorp heerst een grote verdeeldheid. Een deel van het dorp is Oranjegezind en een ander deel verlangt terug naar hereniging met Frankrijk. De dorpelingen proberen zo goed mogelijk het leven door te laten gaan. Zij bereiden hun maaltijden op open vuren, onderhouden hun kleding en de mannen oefenen hun wapen- en gevechtstechnieken. Dan wordt de dominee van het dorp dood aangetroffen. Zet dit de verhoudingen op scherp? Beleef het mee op 31 maart en 1 april tijdens het evenement “In naam van Napoleon” dat georganiseerd wordt in samenwerking met de Napoleontische Associatie der Nederlanden (meer informatie:nanweb.org).
 
Marcus & Mo“In naam van Napoleon” is de aftrap van het project Marcus & Mo. Met Marcus & Mo geeft het museum aandacht aan de identiteit van jongeren, de invloed van hun ouders en grootouders, familietradities en herkomstcultuur. Napoleon heeft de erfelijkheid van de naam ingevoerd in  Nederland. Wat betekent jouw naam en waar kom jij vandaan? Nieuwe tijdsbeelden In 2011 startte de samenwerking tussen Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en Museum Kempenland. Inmiddels zijn de twee musea geïntegreerd. Het nieuwe stadsmuseum van Eindhoven heeft als doel de cultuurhistorie van Eindhoven van  de prehistorie tot nu op de kaart te zetten. Hiermee breidt HOME haar tijdsbeeldenen activiteiten verder uit en worden er ook evenementen georganiseerd  uit latere tijdsperiodes dan de prehistorie en middeleeuwen.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0