Kerstvakantie-activiteiten

Kerstvakantie activiteiten in het museum

Van 23 december tot en met 7 januari is in het Allard Pierson Museum van alles te doen voor kinderen.

Workshop

Kom in de kerstvakantie naar het Allard Pierson Museum, waar je zélf een mummiekistje knutselt of spannende speurroutes doet.

Wat is er te doen? 

Knutselworkshop

Op 2, 3, 4, en 5 januari kun je van 13.00-16.00 uur meedoen aan een knutselworkshop waarbij je een mummiekistje maakt. In het kader van de live restauratie van de mummiekist geeft restaurator Helbertijn Krudop op zondag 7 januari van 14.00- 15.00 uur een familielezing waarbij je al je vragen over mummies kunt stellen. 

Speurroutes + ArcheoHotspot

Stroop je mouwen op en help mee om écht archeologisch materiaal uit het 17de-eeuwse Amsterdam bij elkaar te vinden in onze ArcheoHotspot. Ga op stap met olifant Abul-Abbas in onze tentoonstelling 'Crossroads. Reizen door de middeleeuwen'. Verover je eigen Romeinse Rijk met de Romeinen-speurtocht of los het eeuwenoude Egyptische Teuris Mysterie op.

Praktische informatie 

Alle activiteiten zijn gratis bij een museumkaartje. De speurtochten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De speurtochten kun je ophalen bij de balie, en het niveau van de opdrachten is zelf te bepalen. Meer informatie over de knutselworkshop en de lezing vind je hier

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0