Kubra-Kruithuis Expositie: "Transparant versus Dekkend"

KuBra - Kruithuis expositie: ‘Transparant versus Dekkend in het Kruithuis’

14 mei t/m 11 juni 2017

Op zondag 14 mei om 15.00 uur is de feestelijke vernissage van de expositie KuBra presenteert: ‘Transparant versus Dekkend’ in het Kruithuis in ’s-Hertogenbosch. De violisten  Danja Gerova en John van Ruth  van Bosschemuziek.nl zorgen voor de muzikale omlijsting.

En weer is het KuBra gelukt om een mooie uitdagende expositie neer te zetten in de gehele benedenring van het Kruithuis. De kracht van deze expositie bestaat uit 13 Brabantse kunstenaars die stuk voor stuk met een eigen kijk, droomwereld en/of belevenis hebben gehad ten tijde van het scheppen van het object. De werken zijn niet toevallig tot stand gekomen; het zijn allemaal iconen die een aparte kijk op onze huidige samenleving verbeelden. Verschillende disciplines en materialen; van glazen objecten tot kleurpotloodtekeningen en acryl- en olieverfschilderijen, van glazen sieraden tot zeefdrukken en keramiek, van transparante houtskooltekeningen tot brons en mixed media. Ze voldoen aan het thema:’ Transparant versus Dekkend’.

Tijdens de samenstelling van deze tentoonstelling is niet alleen gekeken naar de kwaliteit van de kunstobjecten maar ook naar een harmonieus eindresultaat zonder dat dit afbreuk doet aan de originaliteit van de kunstwerken en / of de indrukken die de kunstenaar zelf bij de bezoeker achter wil laten.

Naast de expositie, die loopt van 14 mei t/m 11 juni 2017, staat een gevarieerd randprogramma gepland gerelateerd aan het thema. Met o.a. workshops, demonstraties, muziek, videopresentatie en live-painting. Verdere details en het programma: www.stichtingkubra.nl

13 kunstenaars uit Brabant geven een krachtig en divers beeld van KuBra als culturele organisatie: Sheila Haasnoot(Helmond), Theo van der Steen(Tilburg), José Smits( Best), Tom van Dessel(Zundert), Anja Ulijn(Den Dungen), Diana van Oort(’s-Hertogenbosch), Kitty Tijbosch(Lieshout), Kees Habraken(Breda), Thea Bijl(Steensel), Lilian Steenhuisen(Rosmalen), Anjo Brohm(’s-Hertogenbosch) en Truus de Wijs(Eindhoven) en curator Marian Govers-Jilesen(St. Hubert)

 

Stichting KuBra in Het Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch.

Opening zondag 14 mei om 15.00 uur. De expositie loopt van 13 mei t/m 11 juni 2017. Tijdens opening vrije toegang.

Het Kruithuis is geopend woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden zijn enkele kunstenaars aanwezig. Tijdens de workshops op de woensdagmiddagen is de workshopruimte ook open voor bezoekers, het publiek mag een kijkje nemen.

 

 

KuBra-Kruithuis                                opening: zondag 14 mei om 15.00 uur

Citadellaan 7                                     Expositie van 13 mei t/m 11 juni 2017

5211 XA ’s-Hertogenbosch

 

Openingstijden:                               woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0