Linielandschap schilderen met Atelier de Kromme Mijdrecht

In het kader van het V6 project over het behoud van het cultureel erfgoed ‘de Hollandse Waterlinie’laten de cursisten van AKM zich dit voorjaar inspireren door hun eigen omgeving : het linielandschap van de Ronde Venen.

Uitgangspunt voor dit kunstproject is het beleven en verbeelden van het linie landschap in verschillende materialen en technieken en ‘eigen’ onderwerpen.

Onder mijn leiding als docent schilderen van Atelier De Kromme Mijdrecht werken de cursisten de komende weken aan een voor hun inspirerend thema uit hun dagelijkse omgeving. Ik ondersteun en begeleid de artiesten waar mogelijk en sta tijdens de lessen schilderen klaar met praktische tips en voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

De onderwerpen van de deelnemers lopen uiteen en zijn verassend : de bloementuin bij bunker …. te .. of het eenzame ‘kazematje’ in de polder bij Mijderecht, een vogelvlucht perspectief van het fort bij Botshol .

De schilders van AKM zijn origineel en vindingrijk in het schilderen van dit thema! Met enorm veel enthousiasme en werklust en met verschillende materialen en technieken wordt de komende tijd toegewerkt naar een verkoopexpositie van schilderijen, collages en foto’s in het Fort bij Nigtevecht 17 en 18 juni as.

Deelnemers voelen zich verbonden met de streek waar ze wonen en schilderen: niets is meer inspirerend dan het land waar je dagelijks doorheen fietst of wandelt; een prachtig thema voor de kunstenaars!!

Het AKM is al meer dan 25 jaar een ‘creatief’ begrip in de Ronde Venen, cursisten uit de omgeving zijn vaak al jaren met elkaar aan het schilderen en verbinden zich dmv samenwerken of projecten als V6 op te pakken.

Vol verwachting kijkt men uit naar de resultaten : linielandschap Ronde Venen!

 

 

 

 

 

 

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0