Marjolein Bartels ontwerpt logo Kunst & Ambacht voor Open Monumentendag 2015

Grafisch ontwerper Marjolein Bartels brengt kunst, ambacht en monumenten samen in één logo. Zij is daarmee de eerste kunstenaar die haar werk presenteert in het kader van Open Monumentendag 2015: Kunst & Ambacht.

Stichting Open Monumentendag schrijft dit jaar een ontwerpwedstrijd uit voor het logo bij Kunst & Ambacht, het thema van Open Monumentendag 2015, voor studenten en alumni grafisch vormgeven in Nederland. Directeur Edith den Hartigh van Stichting Open Monumentendag: ‘Wij werken als Open Monumentendag graag samen met jonge, talentvolle mensen. Met de ontwerpwedstrijd geven wij hier onder andere invulling aan. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.’

Het gezicht van een ambachtsman

In het logo komen de verschillende aspecten van het thema Kunst & Ambacht en de Open Monumentendag samen. Winnares Marjolein Bartels licht toe: ‘Het logo is het gezicht achter de verschillende monumenten. De binnenste vorm is het gezicht van een ambachtsman of kunstenaar. De buitenste vorm is geabstraheerde architectuur. Verschillende ambachten worden gerepresenteerd door het gereedschap: exterieur en constructie, interieur, tuin en landgoed.’ Meer informatie over Marjolein Bartels: www.marjoleinbartels.nl

Open Monumentendag 2015, in het weekend van 12 en 13 september, staat in het teken van Kunst & Ambacht. Bezoekers kunnen tijdens deze 29e editie van het evenement een breed aanbod aan monumenten bezichtigen, met aandacht voor vakmanschap, het (restauratie)ambacht en moderne toepassingen. Ook schilders, beeldhouwers, musici, theatermakers en andere kunstenaars vertonen hun kunsten tijdens Open Monumentendag 2015. In het kader van het thema Kunst & Ambacht wordt dit jaar samengewerkt met het Nederlands centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE).

Duizenden monumenten

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek, hiermee is het een van de grootste culturele evenementen van Nederland. De Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1