Máxima en Mathilde openen beeldententoonstelling Vormidable

Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België openen woensdag 20 mei op het Lange Voorhout in Den Haag de tentoonstelling ‘Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst’.

Het betreft werken van gevestigde en jonge opkomende Vlaamse kunstenaars. Deze tentoonstelling van museum Beelden aan Zee maakt deel uit van de manifestatie BesteBuren. Met deze manifestatie wordt 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen gevierd.

Samensteller van de tentoonstelling is de Vlaamse curator Stef van Bellingen van het
kunstenplatform voor hedendaagse kunst Vlaanderen, WARP.  De beeldhouwwerken van de 35 kunstenaars zijn divers. De tentoonstelling omvat zowel klassieke ambachtelijke mensfiguren als sculpturen die een zintuigelijke ervaring oproepen. Zo kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld korte tijd laten opsluiten in een eenpersoons gevangenis voor een fysieke ervaring. Ook de afmetingen variëren. Er zijn beelden van monumentale grootte, maar ook schaalmodellen en miniaturen.

Vormidable is te zien van 20 mei tot en met 30 augustus 2015 op en rond het Lange Voorhout in Den Haag en van 20 mei tot en met 25 oktober in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Daarnaast is er een aantal gastlocaties, waaronder het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam en Raadhuis De Pauw in Wassenaar.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0