Op weg naar een nieuwe architectuur

Topgidsen vertellen over de bouwgeschiedenis van Kampen

Tussen 27 maart en 24 april organiseert cultuurZIEN een cursus over de bouwgeschiedenis van Kampen. ''Op weg naar en nieuwe architectuur'' is de titel van deze cursus over de 19e en 20e eeuw. Sprekers zijn Geraart Westerink, Theo van Mierlo en Carin Koopman. Aan de orde komen Aan de orde komen Klassicisme en stadsarchitect Nicolaas Plomp (27/3); Industriële architectuur (3/4); Jugendstil en overige architectuur rond 1900 (11/4); Amsterdamse School en plan Zuid (18/4); Stadsvernieuwing 24/4).De cursusavonden vinden plaats in het SNS historisch centrum, Burgwal 43. De cursusavonden starten om 19.30 uur en duren tot ca. 22.00 uur. De deelnamekosten voor de gehele cursus van vijf avonden bedragen € 100, –. Er kan ook per avond worden ingeschreven, dan bedragen de deelnamekosten € 25, – per avond. Leden van het Nutsdepartement Kampen ontvangen 10% korting op de deelnameprijs. De cursus start bij aanmelding van minimaal 15 deelnemers voor de gehele cursus. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl Opgeven voor deelname aan de cursus kan tot 22 maart via kunst@cultuurzien.nl of via tel. (038)331 10 24

Over de sprekers:

Carin Koopman is beeldend kunstenaar en oprichter/eigenaar van cultuurZIEN. Samen met Kees Prins publiceert zij video's over de cultuurhistorie van Kampen.

Geraart Westerink is kunsthistoricus met als specialisatie de ornamentiek van de moderne architectuur. Geraart schreef diverse boeken over de bouwgeschiedenis van Kampen.

Theo van Mierlo is historicus met een grote kennis over de stad Kampen en haar geschiedenis. Theo publiceert regelmatig artikelen over de geschiedenis van Kampen.

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0