Oral History en Schrijftraining V6 in De Ronde Venen

Het verhaal van Stelling en Waterlinie vertellen en vastleggen. Hoe pak je dat aan? In de speciale schrijf- en interviewtraining delen experts hierover praktische tips. De training is bedoeld voor mensen die het verhaal over en rond het linielandschap van de Stelling en Waterlinie willen delen. Denk hierbij aan het interviewen van bijvoorbeeld iemand die nog op een fort heeft gewoond of een sluiswachter, beter bekend als ‘oral history’.

In deze gratis training komen onder meer de achtergrond en het nut van ‘oral history’ aan bod. Maar ook hoe interviews het verleden tot leven kunnen wekken. Bovenal biedt de training praktische tips;  over de eisen aan een goed verhaal tot het schrijven ervan. Van interviewtechnieken tot het inzetten van video om het verhaal te vertellen. Experts van UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu ondersteunen daarbij en helpen je om een bestaand of nieuw verhaal over de Waterlinie of Stelling te schrijven voor online publicatie. Het resultaat kan gedeeld worden via UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu.

Praktische informatie

Wat Schrijf- en interviewtraining voor Stelling en Waterlinie

Wanneer zaterdag 20 mei van 9.30 tot 14.00 uur

Waar  Fort bij Nigtevecht, Velterslaan 1, 1391 HV Abcoude

De training wordt u gratis aangeboden door V6, UtrechtAltijd.nl en ifthenisnow.eu

Maar let op: Het aantal deelnemers is beperkt en aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via: menno@ifthenisnow.nl

De training is een initiatief van V6, dit initiatief staat voor vertellen, verhalen, verbinden, verdienen, vrijwilliger en (werk)verzetten. V6 wil het linielandschap van de Hollandse Waterline en de Stelling van Amsterdam tot leven wekken. Onder meer door projecten te realiseren van en voor mensen met belangstelling voor het linielandschap via verhalen. Samen met ifthenisnow.eu en UtrechtAltijd.nl biedt V6 deze praktische training gratis aan. UtrechtAltijd.nl is een verhalenplatform die de enorme rijkdom van het Utrechtse erfgoed zichtbaar maakt. Ifthenisnow.eu bundelt verhalen rond cultuur, erfgoed en toerisme uit de provincie en daarbuiten.

V6 werkt verder samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam voor inhoudelijk advies, , met Stichting Liniebreed Ondernemen (SLO), met Waternet, gemeente De Ronde Venen en gemeente Houten, Recreatie Midden-Nederland, de Polderwachter en vele andere verhalenvertellers, en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht in het kader van het Programma Nieuwe Hollandse Waterlinie/Stelling van Amsterdam.

Deel onderstaande oproep voor deelname aan de training van V6!

Heb je zelf ook een verhaal over het Linielandschap? Of wil je deelnemen aan de schrijf- en interviewtraining? Neem dan contact op met de initiatiefnemers: Menno Heling: menno@ifthenisnow.nl  en 06-31974866 of Bas Kreuger: bas@kreugerinkultuur.nl en 06-47768450.

Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpagina http://www.facebook.com/V6Waterlinie Like V6 om te volgen.

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0