Paleis Soestdijk jaar langer geopend voor publiek

De rondleidingen in Paleis Soestdijk zullen ook in 2014 nog gegeven worden. Het paleis zal dus een jaar langer open zijn voor het publiek dat gepland. De Rijksgebouwendienst heeft dat deze week bekendgemaakt.

Na de troonsafstand van koningin Juliana in 1980 bleven prinses Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden op Soestdijk wonen. Het paleis en het omliggende park zijn vanaf 2007 opengesteld voor het publiek.

Er wordt nog altijd gezocht naar een nieuwe bestemming voor het paleis. Enige tijd geleden werd bijvoorbeeld bekeken of het Nationaal Historisch Museum in het paleis kon trekken. Dat museum kwam er echter überhaupt niet.
De beheerder van het paleis hoopt in 2013 en 2014 extra bezoekers te trekken met onder meer huwelijksfeesten. Sinds januari is Paleis Soestdijk ook een officiële locatie voor huwelijksceremonies. De Rijksgebouwendienst:

Door het landgoed open te houden, zorgen we er voor dat het een levend monument blijft en niet in de vergetelheid raakt.

Woensdag presenteerde de Rijksgebouwendienst een digitaal boek getiteld Herbestemming Paleis Soestdijk. De toekomst van een landgoed. Volgens de dienst moet het laatste hoofdstuk van dat boek nog worden geschreven. Zodra er een herbestemming voor het paleis is gevonden zal dat nieuwe hoofdstuk aan het boek worden toegevoegd.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0