Publiek welkom bij opnames film Michiel de Ruyter

Bij de opnames van de film Michiel de Ruyter op het Markermeer eind deze maand, zijn toeschouwers welkom. De Bataviawerf organiseert op en rond de werf de "Michiel de Ruyter Heldendagen" met allerlei activiteiten. 

Bezoekers van de werf kunnen de filmset van dichtbij bekijken en krijgen informatie over de filmopnames. Een pendeldienst naar de filmset vaart de gehele dag. Je kunt er verschillende workshops volgen van acteren, schermen, tot boogschieten of visroken. Ook worden er lezingen gehouden, uiteraard over Michiel de Ruyter. Frits de Ruyter de Wildt is de 12e generatie nazaat van Michiel de Ruyter. Hij plaatst de periode waarin de beroemde zeeheld leefde in de context van vandaag de dag onder het motto: ‘Hoezo crisis, Nieuwe Gouden Eeuw’. Verder brengen verhalenvertellers het verleden tot leven en zijn er muziekoptredens. Het VOC-schip de Batavia is tijdens de filmopnames zelf niet te bezoeken. Vanaf het schip dat rondvaart over het Markermeer, filmen cameramensen de zeeslagen.

Behalve in het Markermeer vinden opnames plaats tot eind juli in onder andere Zeeland, Den Haag, op Texel, de Noordzee, de Waddenzee en in België. Bekende Nederlandse acteurs en actrices, zoals Frank Lammers, Barry Atsma, Tygo Gernandt, Sanne Langelaar, Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint en Lieke van Lexmond, werken mee aan de film. Het belooft een spectaculaire historische actiefilm te worden over de Gouden Eeuw, het succes van de VOC en de held Michiel de Ruyter. Naar verwchting komt de film in januari 2015 in de bioscopen.

Waneer? Van 26 juni t/m 4 jui 2014

Waar? Bataviawerf
Oostvaardersdijk 01-09 (let op: navigatiesystemen herkennen dit adres niet of brengen u naar een anderelocatie. Voer daarom in: Bataviaplein 2)
8244 PA Lelystad
Tel. 0320 261409
E-mail: info@bataviawerf.nl
Website: www.bataviawerf.nl/film-michiel-de-ruyter2.html voor meer informatie.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0