VICE+ en het Mauritshuis presenteren MauritsTalks

VICE+ en het Mauritshuis presenteren MauritsTalks  

Op 23 november brachten het jongeren mediamerk VICE en het Mauritshuis vijf jonge beeldmakers samen. Zij gingen met elkaar in gesprek over de representatie van diversiteit in de visuele cultuur in het verleden, het heden en de toekomst. Het gesprek is verwerkt tot een video die te zien is op het platform van VICE en via mauritshuis.nl/mauritstalks.

Het Mauritshuis zal in de toekomst meer debatten met verschillende doelgroepen gaan organiseren onder de titel 'Maurits Talks' over onderwerpen die het museum en de collectie raken

Thema’s uit het verleden en nu

VICE+ en het Mauritshuis faciliteren daarom de eerste MauritsTalks: een paneldiscussie, gehost door journalist Bo Hanna, tussen jonge beeldmakers en een conservator van het Mauritshuis. Jinko Adams, Sasu Aghafua, Charlotte Rulkens, Naomi He-Ji, Robin Ramos en Cedric veldhuis bespreken met elkaar hoe kunst van vroeger zich verhoudt, of zou moeten verhouden, tot de huidige tijdgeest. Het panel behandelt de thema's heden, verleden en toekomst, waarbij wordt gereflecteerd op de 17de-eeuwse schilderijen uit het museum en diversiteit in de visuele cultuur van nu. De zes panelleden spreken hun hoop en verwachtingen uit voor representatie en diversiteit binnen de beeldcultuur van de toekomst. De paneldiscussie is opgenomen in het Mauritshuis en mede mogelijk gemaakt door NN Group.

Reflecteren op het verleden

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: “Als museum weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om naast het vastleggen van het verleden, ook te reflecteren op het verleden. Onze collectie 17de en 18de eeuwse schilderkunst biedt veel aanknopingspunten om over te praten en te debatteren. Veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Maar wordt dat ook gezien? Voelen deze jonge beeldmakers zich gerepresenteerd door ons? Wij nodigen hen uit om naar onze collectie te kijken. Met VICE hebben wij een goede partner gevonden om de eerste MauritsTalks te organiseren".

Frisse, jonge ideeën

Jasper Vierboom, Creative Director bij VICE+ zegt: “Wij geloven bij VICE dat de wereld vol zit met frisse, jonge ideeën die het waard zijn om voor te strijden. Ons publiek is hier volop mee bezig en wij vinden het belangrijk om hen hierbij te helpen door hen te verlichten, entertainen en empoweren. Door dit panel samen te stellen en met hen kritisch naar representatie in beeld en media van toen en nu te kijken, willen wij ons publiek ertoe aanzetten dit belangrijke gesprek samen met ons voort te zetten.”

Maurits Talks is te zien via 

www.mauritshuis.nl/mauritstalks

of via het digitale plaform van VICE

https://www.vice.com/nl/partners/mauritshuis-maurits-talk/zes-jonge-mensen-praten-over

https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/ 

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0