Wie herkent deze 16e eeuwse tekst?

In een laat-gotisch huis aan Buitennieuwstraat 17 in Kampen zijn de afgelopen jaren enkele balkschilderingen ontdekt. Op één van deze schilderingen is een lange banderole zichtbaar met de restanten van een tekst in gotisch schrift. Wie herkent deze tekst?

In 2010 werd een prachtige afbeelding van een graankoopman herondekt tijdens werkzaamheden in een koopmanshuis uit 1509/10. Later werden meer balkschilderingen gevonden. Te zien zijn schilderingen met acanthusbladeren, artisjokken en andere bloemen over de gehele breedte van enkele moerbalken. De vondst van deze 16e eeuwse balkschilderingen waren voor de gemeente Kampen reden om het nog onbeschermde pand de status van gemeentelijk monument te verlenen.

In één van de schilderingen is een banderole aangebracht met (nog) onbekende tekst. De volledige tekst is te zien via de link https://www.youtube.com/watch?v=s7HEPviZoWM Wie herkent of kent de tekst? Meer informatie over Buitennieuwstraat 17, huis '' 't brieschend Peerd'', is te vinden op www.hanze2017stadswandelingen.nl

 

Wie meer weet over de tekst op de banderole, kan contact opnemen met cultuurZIEN via kunst@cultuurzien.nl of (038)331 10 24.

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0